Ford Galaxy
https://www.ford-galaxy.cz/

Bufík Galaxy I - jak má fungovat ?
https://www.ford-galaxy.cz/viewtopic.php?f=19&t=383
Stránka 1 z 26

Autor:  Marek H [ 02 led 08, 18:24:06 ]
Předmět příspěvku:  Bufík Galaxy I - jak má fungovat ?

Ahoj příznivci FG - prosím o radu ohledně bufíku: jak a kdy má pracovat? Zapíná se sám automaticky po nastartování a řídí ho nějaké teplotní čidlo? Snažím se ho zprovoznit, ale nemám ani tyto základní ifornace. Jisté mám jen to, že nemaká!
Pro doplnění - mám FG 1,9 TDi, 66 kW, r.v. 1998, manuální klimatizace (má li to na něco vliv). Díky

Autor:  Lada [ 02 led 08, 18:49:11 ]
Předmět příspěvku: 

Čidlo je u motorku stěračů.
http://img161.imageshack.us/img161/1189/idlokm6.jpg
Proklemuj konektor a mělo by to fungovat.
Jestli ne tak zkontroluj pojistky a kabely na čerpadlu (u nádrže).
Jestli bufík nebude makat ani tak tak vyndej svíčku a zkontroluj ji.
Pozor jde do ni pouze 8 V jestli se nepletu.
Další příčinou může být děravé sítko.

Autor:  PetrB [ 02 led 08, 18:53:07 ]
Předmět příspěvku: 

Zkus všechno, co píše Lada, protože při těchto teplotách ( od +5 st.) musí bufík, neboli příhřev motoru, makat automaticky. :arrow:
S klimatizací to nemá nic společného.

Autor:  Marek H [ 02 led 08, 20:14:25 ]
Předmět příspěvku: 

Díky, zítra to zkusím. Ahoj

Autor:  Milda [ 02 led 08, 21:10:37 ]
Předmět příspěvku: 

Lada píše:
Čidlo je u motorku stěračů.
http://img161.imageshack.us/img161/1189/idlokm6.jpg
Proklemuj konektor a mělo by to fungovat.
Jestli ne tak zkontroluj pojistky a kabely na čerpadlu (u nádrže).
Jestli bufík nebude makat ani tak tak vyndej svíčku a zkontroluj ji.
Pozor jde do ni pouze 8 V jestli se nepletu.
Další příčinou může být děravé sítko.

Toto není čidlo které ovladá bufík.Čidlo bufíku je u motorku stěraču pod předním oknem,před řidíčem.Toto je čidlo vnější teploty a nemá vliv na chod bufíka.

Autor:  x-man [ 02 led 08, 21:13:24 ]
Předmět příspěvku: 

Milda má pravdu,vypadá úplně stejně jen je u stěračů ne v nárazníku

Autor:  Lada [ 02 led 08, 21:15:10 ]
Předmět příspěvku: 

Pánové dyt' píšu hned na začátku příspěvku,že čidlo je u motorku stěračů.
Měl jsem ho osobně venku a čidlo vypadá stejně proto to foto.
Chce to povolit tři šrouby a vyndat tu plastovou stěnu a lépe se dostane k čidlu.
O čidlu jsem psal taky :arrow:
viewtopic.php?t=24 :wink:

Autor:  Marek H [ 03 led 08, 22:57:59 ]
Předmět příspěvku: 

Tak první závada odhalena - totálně shnilé konektory u črpadýlka na naftu. Naštěstí jeden šikula z práce se zítra pokusí o třeba jen provizorní opravu naletováním nových a pak se uvidí co bude!!??

Autor:  Lada [ 03 led 08, 23:01:13 ]
Předmět příspěvku: 

A třeba bufík bude fungovat. :wink:

Autor:  Marek H [ 03 led 08, 23:22:42 ]
Předmět příspěvku: 

To bych byl opravdu rád, ale při mé smůle ....... No každopádně napíšu jak jsem pokročil. Ahoj

Autor:  Marek H [ 05 led 08, 20:49:35 ]
Předmět příspěvku: 

Tak čerpadýlko odskoušené a maká, ale po připojení nedostává proud z bufíku :( . Takže šel ven, při tom jse podařilo zalomit nějaký ten šroubek :( a po rozebrání a vyndání svíčky bylo jasno - nežhaví :( . Jen mě je divné, že tam není žádné sítko o kterém tu někteří zkušenější píšete a dokonce ho tu někdo i nafotil?? Má tam opravdu být?? Když budu kupovat tu svíčku tak ať to koupím všechno. Dík

Autor:  Lada [ 05 led 08, 20:52:18 ]
Předmět příspěvku: 

Ještě bych doplnil,že jsou dva druhy sítek s osazením a bez osazení.
Na starším modelu bufíku co máš ty je asi jenom bez osazení.
Nevím to s určitostí,raděj si to ověř. :roll:

Autor:  Marek H [ 05 led 08, 20:59:36 ]
Předmět příspěvku: 

Dobrá díky, koupím to teda všechno. Asi se v tom hrabal už někdo předemnou, protože tam nebyl ani kousek.

Autor:  Marek H [ 10 led 08, 15:56:26 ]
Předmět příspěvku: 

Tak sláva bufík už topí!! Svíčku jsem koupil novou jen né originál, ale značky BERU. Byla také o něco levnější. Jen to sítko mi stále nedá spát :) . Sehnal jsem nové, ale to tam nešlo. Pak kamarád při brouzdání po netu sehnal různá schémata a na typu který mám D 3 WZ není ani nekreslené. Na ostatních D 4 WZ atd. už je namalované. Tak teda nevím? Je možné že by topil i bez toho sítka? Nenašel jsem ho ani v seznamu náhradních dílů na tento typ, ale u ostatních už bylo. Tak jsem z toho trošek zmaten :lol: :lol: . No uvidím po delší době v provozu.

Autor:  Lada [ 10 led 08, 16:02:19 ]
Předmět příspěvku: 

Hlavně,že topí. :wink:

Stránka 1 z 26 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/