Logo
Právě je 18 zář 18, 17:43:53

E-shop http://www.autodiagnostika.jantolak.sk/




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 LCD obrazovky 
Autor Zpráva
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 22:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
viděl jsem ho na ebayi, jinak asi ve fordu nebo vw, ale tam se asi prohneš.

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


16 kvě 14, 18:57:22
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 23 zář 10, 20:23:40
Příspěvky: 152
Bydliště: Praha
Auto: Ford Galaxy III 1.8 TDCi 92 kW r.v.2009
Odpovědět s citací
Tak ovladač jsem sehnal,díky za radu,teď ale budu zase plakat o radu,už jsem z toho jelen.Po té,co mi ukradli rádio,jsem zjistil,že mi nejde video do té jednotky mezi křesly,ti šupáci mi roztrhali dráty a já v tom mám hokej.Pod kastlíkem na rádio jsem našel spoj zalitý v plastu,z jedné strany je černý vícežilový kabel s kulatým pětikolíkovým(a možná šestikolík) konektorem,z druhé strany jdou dva cinche s cedulkou video in a potom tři samostatné dráty.Dva jsou zapojené do krabičky (jakýsi filter block) a třetí hnědé barvy je odněkud vytržený. Vysvětlí mi někdo,co to je za spoje? Ve schématu to nemůžu najít.Děkuji.


29 črc 14, 19:59:47
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 22:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
to je nějakej pozůstatek elektroinstalace po původním rádiu. Ten 5-6ti kolík bude asi mini-din konektor, viz https://www.google.cz/search?q=mini-din&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=WerXU5HuLMmV7Aao64CoBQ&ved=0CCMQsAQ&biw=1920&bih=1062, ten se na tohle také používá. Obvykle se strká do rádia a z druhé strany bývají cinche. Pokud tam máš jeden s cedulkoi Video IN, tak to bych tipoval, že bude vstup do rádia, třeba pro připojení couvací kamery. Pak by tam tedy mohl být jeden NESTÍNĚNÝ vodič, který se připojuje ke světlům zpátečky, aby rádio poznalo, že má přepnout na couvací kameru. Pak by tam ještě měli být minimálně stíněné vodiče s cinchem na zvuk pro levý a pravý kanál a Video Out. Těžko tohyle identifikovat, když nevím jak to vypadá, tak to asi nafoť, bude to lepší.

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


29 črc 14, 20:44:28
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 23 zář 10, 20:23:40
Příspěvky: 152
Bydliště: Praha
Auto: Ford Galaxy III 1.8 TDCi 92 kW r.v.2009
Odpovědět s citací
No to je rychlost,supr,cinche jsou dva ,oba video in(1,2),ostatní dráty jsou jednožílové nestíněné.Pokusím se to nafotit,je to dost blbě přístupné,celý ten chumel je za panelem climatronicu.Dík.


29 črc 14, 21:13:05
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 22:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
climatronic odšroubuj, odpoj a vytáhni aby nepřekážel

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


29 črc 14, 22:42:58
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 23 zář 10, 20:23:40
Příspěvky: 152
Bydliště: Praha
Auto: Ford Galaxy III 1.8 TDCi 92 kW r.v.2009
Odpovědět s citací
Neumím sem vkládat fotky. Něco jsem zkusil,jestli to bude fungovat.......?http://2i.cz/6e15f2d80b ,http://2i.cz/4c37d0fa29 ,http://2i.cz/3b40a78d5e ,http://2i.cz/087394be6d ,http://2i.cz/a2d93e14c7 ,http://2i.cz/f78c6b4192 .


30 črc 14, 17:35:51
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 22:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
mno, to bude asi vořech.

Tohle je konektor s napájením pro autorádio Ford:
http://www.2i.cz/6e15f2d80b
http://www.2i.cz/4c37d0fa29

Když opíšu číslo z
http://www.2i.cz/3b40a78d5e
a zeptám se Googlu, tak mi vyhodí třeba tohle:
http://fordcat.ru/shop/1/parts/26008
a podle toho bych to tipoval, že je to něco k přípravě na telefon.

http://www.2i.cz/087394be6d
Tady je jasně napsáno co to je. Když to otevřeš, bude tam pojistka, kondenzátor tlumivka a možná něco dalšího. Používá se to k napájení nějakého audio zařízení když nechceš, aby přez napájení do zařizení nepronikalo nějaké rušení z palubní sítě a třeba to nepískalo, nebučelo atd. Někdy se tím i filtruje napájení, aby to nerušilo i některé logické obvody. A někdy to naopak zabraňuje, aby nějaké rušení nepronikalo z toho napájeného zařízení do zbytku palubní sítě. Možná to je taky k té přípravě na telefon.

http://www.2i.cz/a2d93e14c7
Podle tohohle mi to připadá jako práce šíleného elektrikáře. Odhaduji to na nějakou dodělávku.

http://www.2i.cz/f78c6b4192
To napájení z toho boxu vede do toho plastového spoje na tom kabelu?

Podle mne, pokud nepoužíváš tu HF sadu, tak bych to asi odpojil Na té první fotce je 7pin napájecí konektor, ještě by tam měl být jeden 8mi pinový, ten je k reproduktorům. Takže bych koupil redukci z Ford na ISO a dal tam jiné rádio.

Pak je potřrba siohlídat, jestli se ti regulérně zapne i ten multimédia system. Ten je funkční pouze v případě, že je zapnuté originální rádio. Na to napájecím konektoru je jeden vodič, do kterého rádio pouští 12V jako ovládací napětí, pak teprv je možné zapnout tem MM systém. Který vodič to je teď nevím, musel bych se podívat. Připojit to jde potom buď na výstup z rádia pro napájení antény, nebo pokud to chceš mít nezávislé na autorádiu, tak připojit někam na + po klíčku, což je na tom napájecím konektoru taky.

Pokud ti urvali i kabely co ti vedli video k té MM jednotce, tak natáhnout nové, připojit do nového rádia a hotovo.

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


30 črc 14, 19:05:39
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 23 zář 10, 20:23:40
Příspěvky: 152
Bydliště: Praha
Auto: Ford Galaxy III 1.8 TDCi 92 kW r.v.2009
Odpovědět s citací
Tak postupně,nemám tam autorádio Ford,mám tam Čínskou multimediální jednotku,konektor není zapojen,přípravu na telefon taktéž nepoužívám,takže taky plonk,ten filterbox je nelogicky připojen,výstup jde do kabelového svazku,a vstup ,to jsou ty dráty do plastového spoje.Samozřejmě koukal jsem do té krabičky,tišťák lze otočit,nevím tedy,zda do toho už někdo nelezl a neotočil to.Redukci z Ford na iso tam mám,to rádio je přes ní připojené,zvuk jde po celém autě,jen video se ztratilo.Každopádně smekám za takovouto informaci,toto by mi mělo stačit.Díky moc.


30 črc 14, 19:40:41
Profil
Uživatel

Registrován: 23 zář 10, 20:23:40
Příspěvky: 152
Bydliště: Praha
Auto: Ford Galaxy III 1.8 TDCi 92 kW r.v.2009
Odpovědět s citací
Sem se konečně dostal na ty dráty,zkusil jsem připojit monitory přímo na rádio a fungují.Je tam ale problém,pokud rozpojím modrý a zelený,monitor zhasne a potom ještě,ve schématech mi chybí šedý drát a v tvém popisu taktéž není,konektor má deset zapojených pinů a ty popisuješ jen devět.Mám to chápat jako že tam s s tím někdo laboroval?


10 srp 14, 21:06:12
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 22:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
zítra kouknu fyzicky na kabely co tam mám.

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


10 srp 14, 21:32:12
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 23 zář 10, 20:23:40
Příspěvky: 152
Bydliště: Praha
Auto: Ford Galaxy III 1.8 TDCi 92 kW r.v.2009
Odpovědět s citací
Díky.


10 srp 14, 21:47:55
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 22:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
Tak ze sedačky do opěrky mi taky vede šedej. Ale jestli to funguje i bez něj, tak to neřeš.

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


11 srp 14, 20:37:09
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 11 srp 14, 22:53:39
Příspěvky: 9
Bydliště: ZA
Auto: Ford Galaxy mk3 2.5 V6 125 kW
Odpovědět s citací
Zdravim Vas pani, tak som dva dni dozadu objavil toto vlakno ohladom LCD obrazoviek a bolo to uz v poslednej zufalosti, pretoze ja mam tento isty Visteon v Mondeu, a tam je to skor asi taka rarita. Zistil som ze mam zrejme v tahu prave ten MM modul medzi sedackami, a zohnat druhy zatial neviem. Na vrakoviskach o tom nevedia vobec nic. A novy samotny modul vo Forde stoji kolo 10-tis. Kc. To nedam ani vo sne. Za to uz snad mozem poriesit asi komplet novu cinu.
Nezostava mi ine ako nejak zbastlit priame zapojenie tych LC panelov bez pouzitia MM modulu. Ak to vobec pojde. Samotny MM modul mi funguje momentalne tak, ze po zapnuti tym dialkovym nabehne na oboch paneloch obraz asi tak na 2-3 sekundy, pricom na lavom je ciernobiely, na pravom farebny. Po tych 3 sekundach sa vypne. Proste to cele zhasne. Takto to mozem zapinat tak na cca. 10 pokusov, a potom to uz nereaguje vobec. Nasledne ked porozpajam z MM modulu kable a znovu napojim nazad, tak zasa mam tych asi 10 pokusov na zapnutie. Pocas tych 3 sekund sice zobrazuje obraz z diViX-oveho prehravaca, ktory som napojil miesto VCRka v zadu v kufri, ale uz mi nereaguje na ziadne ine povely z ovladania, kym sa to vypne. Napr. tlacitko Menu, alebo Media, a podobne. Samozrejme zapalovanie v polohe 1 a orig. fordie radio mam zapnute, takze v napajani problem nieje. Meral som aj napatie, je tam privedeny staly 12V (cerveny) a dalsich 12V (oranzovy) ktore idu z toho radia ked je zapnuty kluc v zapalovani, tak ako uz pisal the.max. Skusil som premostit staly 12 na ten oranzovy, vysledok bol ten samy, akurat som uz nemusel zapinat kluc.
Tak som pristupil k moznosti priameho zapojenie LCD monitorov v opierkach. Mimochodom mam tam tiez ten 10-ty sivy kablik, v scheme je oznaceny ako daky GNDI SCREEN, ale farba tam nejak nesedi, je tam uvedena NT, ocakaval by som skor GR ako Gray. Ale je zapojeny a v scheme zakrasleny na pin c.3, coz je medzi 2-zelenym(GN) a 4-bielym(WH). To sedi.
GNDI mi pripada tiez ako zem, ale naco by tam uz bolo tolko uzemnovacich kablov, je tam uz ten hnedy(videa/LCD GND) a cierny(BACKLIGHT GND). Tak naco este dalsi GNDI. Jedien ze by slo o zem este pre to IR cidlo ? Na tych 5V.
Tak som vyhodil opierku aj s monitorom zo sedacky a zapojil som to doma na stole. Cerveny a oranzovy na +12, cierny a hnedy na zem. Na zlty som priviedol S-video (cinch) priamo z toho divixoveho prehravaca, co som mal zapojeny v tom kufri miesto VCR. A vysledok 0 bodov. Monitorik sa rozsvieti, ale tak nejak divne cvrlika, a obraz ziadny, alebo skor behaju take jemne pruzky. A ten zvuk sa mi nepaci. Ked som to spinal cez tu MM jednotku priamo v aute, tak to vypadalo trochu inak. Aj obraz bol, sice kratko, ale bol.
Neviem si s tym dalej rady, skusal som rozne kombinacie zapojenia, napr. hnedy som neukostril ale iba som prepojil s tienenim cinchu z prehravaca, alebo oranzovy som pripojil az nasledne po cervenom. Ale nic nepomohlo. Ked pripojim len cerveny, rozsvieti sa pekne podsvietenie, a svieti hodne jasne. Ked nasledne dopojim aj ten oranzovy, tak to hodne stmavne, zacne tam to cvrlikanie, a na tom stmavenom obraze behaju tie jemne pruzky.
Ci tam je nejaky problem so synchronizaciou obrazu v tom video vstupe do LCD, alebo to vyzaduje este privedenie aj tych SDA a SCL signalov na modry a zeleny, alebo to potrebuje aj tych 5V na ten IR snimac, neviem.
DOKTORPECHY: pisal si ...pokud rozpojím modrý a zelený,monitor zhasne... Jak si to myslel, mas ich navzajom spojene a monitor ti bezi, alebo mas to vsetko okrem toho zlteho zapojene do MM jednotky a zapinas to nadalej cez nu?

Inak nasiel som aj niekde datasheet tych LCD obrazoviek, tie su pre zmenu od Filipsu, ostatok je od SONY, a pre Ford to cele vyraba a bastli Visteon. Ale tie datasheety nejak moc svetla do problemu nepriniesli, skor naopak. Zajtra to sem pridam, mam to naklikane na notasi v praci.


12 srp 14, 23:08:03
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 22:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
hoď to sem, kouknu na to. Mě to sice funguje tak jak má a MM jednotku jsem zatím neměl potřebu obcházet. Ale, když to máš v Mondeu, měl jsi tam video, nebo DVD? Já totiž někde viděl, že v Mondeu bylo k tomu DVD.

A že to na vrakáčich nemaj, z toho si nic nedělej, já když se byl ptát na vrakáči na box na přídavnou baterii pod sedadlo spolujezdce, tak na mě koukali jak z jara, že to nikdy nikde neviděli. Ty jednotky se občas objevují na ebayi, montovalo se to do více aut, vím zcela jistě, že to bylo i ve Volvech.

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


12 srp 14, 23:15:08
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 11 srp 14, 22:53:39
Příspěvky: 9
Bydliště: ZA
Auto: Ford Galaxy mk3 2.5 V6 125 kW
Odpovědět s citací
Skusim obrazok:
Obrázek


12 srp 14, 23:51:44
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na: