Logo
Právě je 13 pro 18, 12:35:56

E-shop http://www.autodiagnostika.jantolak.sk/




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
 LCD obrazovky 
Autor Zpráva
Uživatel

Registrován: 11 srp 14, 21:53:39
Příspěvky: 9
Bydliště: ZA
Auto: Ford Galaxy mk3 2.5 V6 125 kW
Odpovědět s citací
je tam dobastleny jeden kondik, ale v zasade nic nevyriesil. Pri zapnuti aj naslednom vypnuti tam tak jemne cvaka akoby nejake relatko. Ale na plosaku nejak ziadne vidno nie je. Znamy mi premeral kondiky, zvyknu sa vysusit, a k tomu velkemu doletoval ten zeleny. Ale nepomohlo to.
Jo a mam tam to klasicke video, DVD tam nebolo.


12 srp 14, 22:56:25
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 21:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
možná to jen klame, ale připadá mi, že tam jsou nafouklý kondíky.

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


13 srp 14, 9:13:06
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 11 srp 14, 21:53:39
Příspěvky: 9
Bydliště: ZA
Auto: Ford Galaxy mk3 2.5 V6 125 kW
Odpovědět s citací
Tak toto by mali byt dufam tie datasheety k tym monitorkom, vykutral som to na nejakych polskych forach ktore sa tocili okolo Fordu Galaxy a TFT monitorov v opierkach, tak snad to nebude nieco ine. Na jednom fore som nasiel jeden, na inom zasa druhy, ale obsahom sa takmer nelisia. Akurat jeden je z 01/2000 (od Philips) a druhy z 07/2000 (od Eurologis), ale oba popisuju akoby ten isty 7" farebny TFT LCD panel:
http://matthieu.benoit.free.fr/cross/da ... 2T-050.pdf
http://www.eurologics.nl/files/LTE072T-4408.pdf

Hm, tie kondiky, no skusim ich preletovat, alebo vyletujem jeden a odmeram ho niecim, znamy uz na to pozeral a tvrdil ze by mali byt ok, nezdal sa mu akurat ten velky tak k nemu pre istotu dopajkoval ten zeleny. Ale mozem to skusit pre srandu.

A este taka otazka, ako by sa mal vlastne spravat ten modul po zapnuti? Mal by poskutnyt nejake vlastne menu s moznostou nastavenia parametrov obrazu, prip. moznost volby video vstupov, a podobne? Neviem nikde ani z manualov nejak vycitat ci to dialkove ovladanie je priamo na samotny ten system, alebo po zapnuti systemu sa s tym uz ovlada vyslovene iba to video. Ten fordacky manual je teda extremne strucny.

Dikes


13 srp 14, 9:44:47
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 06 lis 11, 21:35:09
Příspěvky: 117
Bydliště: Brno
Auto: Ford Galaxy II 2,8 VR6, 150 kW
Odpovědět s citací
the.max - taky se mi zdá :-)
rbo - kondenzátory se měří ESR testerem, ale tady to nemá cenu, jso KO, nebo brzo budou. Prostě je vyměň. Ten dopájený kondík je low ESR verze? Jestli ne, tak chcípne úplně stejně :lol:

_________________
Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW r.v.2002, Tiptronic, LPG
Š. Favorit 1993, 40 kW
Dacia Duster 4x4, 1,2 Tce 92 kW


13 srp 14, 13:46:45
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 21:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
Z těch dasasheetů se toho zrovna moc relavantního nedozvím. Sice to vypadá, že to zřejmě umí samo o sobě zchroupnout rgb nebo cvbs signál, ale i tak bych řekl, že tam stejně bude ještě nějaká další elektronika a to ne jen pro ti IR čidlo, protože dálkovým se dá regulovat kontrast a jas. Pokud jsi to tedy komplet rozebral aby jsi zjistil označení panelu, tak to máš doufám nafocené celé i rozebrané. Můžeš sem hodit tedy i tyhle fotky?

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


13 srp 14, 19:18:14
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 11 srp 14, 21:53:39
Příspěvky: 9
Bydliště: ZA
Auto: Ford Galaxy mk3 2.5 V6 125 kW
Odpovědět s citací
Nie nie, na rozkuchanie opierky si netrufam, navyse mam to kozene, to by som nerad. Dohladal som to na polskom fore, napr. tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic802718.html
Chlapik tam rozkuchol opierku z Galaxy, sice nie je kozena, ale inak vypada presne ako ta moja aj vratane toho displeja, a ma tam tieto dva obrazky:

Obrázek Obrázek


14 srp 14, 13:45:11
Profil
Uživatel

Registrován: 11 srp 14, 21:53:39
Příspěvky: 9
Bydliště: ZA
Auto: Ford Galaxy mk3 2.5 V6 125 kW
Odpovědět s citací
Ale jak na to teraz kukam, tak ani tato opierka asi nebude platena :)
Vcera som pozapajal MM modul s jednym monitorom doma na stole, podla schemy som tam priviedol napajanie (odkokntroloval som to aj podla farieb na konektoroch v kabelazi v aute), a nic. Bolo to mrtve. Ako zdroj som pouzil NIMH bateriu 12V 2000 mAh, a neviem ci to nestacilo, stiahlo mi ju na 8,5V a system nereagoval na zopnutie tym dialkacom. Na tu baterku som uz predtym napajal priamo ten monitor, a utiahla ho, minimalne podsvietenie displeja slo na 100%.
Tak som to pre istotu znovu nabastlil nazad cele do auta na orig. kabelaz a tam sa to rozbehol zasa tym povodnym sposobom. Pokracoval som dalej tym ze som na jeden monitor priviedol separe napajanie (cerveny a oranzovy), a cez MM jednotku som iba prehnal video signal z divix video prehravaca. Ale problem, obraz je nestabilny, beha zlava-doprava, niekedy opacne. Obcas akoby na pol sekundy naskoci, akoby sa chytila nejaka synchronizacia, ale potom to zas kamsi bezi :). Skusal som takto pravy aj lavy monitor, skusal som v prehravaci nastavit rozne vystupne rezimy obrazu PAL/NTSC, prekladany/plny, 4:3, 16:9, 480/576/720/1080, ale zakazdym to beha, raz viac raz menej. Nemalo na to ani vplyv to, ci som popritom vybudil MM jednotku dialkovym ovladanim. Viem len ze do tych SDA a SCL dodava MM jednotka vo vypnutom rezime asi 2,5V a pri zapnuti da cca. 5V. Ale na obraze monitoru sa to nijako neprejavi.
Este to dnes skusim napichnut v zadu v tom kufri nemiesto toho videa, viem ze predtym som takto mal stabilny obraz. Akurat som vtedy nemal vyriesene to trvale napajanie obrazoviek.
A uz neviem co tam mam dalej potom riesit.


14 srp 14, 14:17:48
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 21:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
SDA a SCL jsou signály pro I2C sběrnici. I2C je dvojvodičová sériová nízkorychlostní sběrnice pro propojení různých periférií. A vůbec, co to budu psát znova, koukni třeba sem: http://cs.wikipedia.org/wiki/I%C2%B2C. Ono na té sběrnici bude 5V, ale ono to na ní běhá na poměry obyčejného levného multimetru docela rychle, takže ten si pak myslí, že je tam jen 2.5V. Na SCL může být frekvence až 400kHz a na stejné rychlosti pak po SDA běhají data mezi jednotlivými periferiemi na sběrnici. Když uvážíš, že běžný multimetr počítá se stŕídavým napětím na 50-60Hz, tak D/A převodník v tom multimetru nemusí být kdoví jak rychlý. Když pak měříš napětí na takovéto sběrnici, tak je jasné, že z něho nemůžeš dostat reálné data. Pokud chceš na tomto měřit napětí, tak na to musíš buď použít měřák, co má mnohem vyšší vzorkovací frekvenci D/A převodníku a nebo to rovnou měřit na osciloscopu.

Prostě a jednoduše, měřit napětí na vodičích SDA a SCL je po vašem 'somárina'

Podle mě, po I2C se tady posílají data z dálkového (z opěrky do MM jednotky). Jestli je tam i něco dalšího, tak by se to muselo dohledat buď tŕeba podle použitejch součástek na té destičce, a nebo podle nějakého analyzátoru, třeba Buspirate.

Nicméně, stále si myslím, že k vyřešení tvého problému se tou I2C vůbec nemá smysl zabývat. Spíš se zaměř na tu MM jednotku, pořád jsi nepotvrdil nebo nevyvrátil, jestli tam jsou ty elektrolyty nafouknuté. Jestli to nepoznáś, pomohla by fotka z boku ,nebo z jiného úhlu. Každopádně bych začal tímhle.

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


14 srp 14, 18:36:48
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 11 srp 14, 21:53:39
Příspěvky: 9
Bydliště: ZA
Auto: Ford Galaxy mk3 2.5 V6 125 kW
Odpovědět s citací
Soraaac, ja zabudol som poznamenat dovod preco som toto vobec meral. Neslo mi len proste nejak stale do hlavy, ze monitory mi bezali s rovnakym obrazom bezohladu na to ci MM jednotka bola zapnuta, alebo off-line. Ako pisal predtym aj DOKTORPECHY, ked rozpojil zeleney a modry obrazovka zhasla. Preto ma napadlo merat ci aj pri vypnutom MM module tam na tych portoch vobec prebieha nejaka komunikacia ktora zabezpecuje alebo ovplyvnuje funkcnost zobrazenia obrazu na paneloch. Samozrejme bolo mi jasne ze tam je binarny signal. Myslim si, ale mozno sa aj hodne mylim, ze ak by mala logicka jednicka uroven dajmetomu 5v, a logicka nula povedzme 2V, a je to svojou povahou pulzne napatie, tak akymkolvek jednosmernym voltmetrom sa pri tych stovkach kHz bude dat vzdy namerat takmer 5V, jedine ak by tam tiekli same nuly, tak by to bolo ku tym 2V. Takze meral som fakt len akukolvek pritomnost 'nejakeho' signalu. A ono to vlastne mohlo byt aj ono, v kludovom stave som tam meral 2,5V a pri zapnutom tam skocilo tych skoro 5V, lebo uz tam mozno tiekli aj nejake tie jednickove bity. Alebo to je este vsetko uplne inak :).
No ale mam nove zistenia, a tentokrat uz konecne aj pozitivne, vo svetle ktorych SDA ani SCL uz asi nebude treba vobec riesit. Aspon teda v mojom pripade.


14 srp 14, 23:01:47
Profil
Uživatel

Registrován: 11 srp 14, 21:53:39
Příspěvky: 9
Bydliště: ZA
Auto: Ford Galaxy mk3 2.5 V6 125 kW
Odpovědět s citací
Takze sypem si riadne popol na hlavu, bola to posledna vec ktora ma napadla az dnes, a mal som ju skusit hned ako prvu. Ten cinchovy kablik ktorym som prepajal video vystup z prehravaca a privadzal na kabelaz, taky ten tenky trojlinkovy trojcinch na prepojenie P/L audia + video. Uz v minulosti som sa s tym parkrat dostal. Vykutral som teda doma kdesi z police riadny S-video kabel, od grafickej karty, a bomba, obraz na monitoroch je uz stabilny. Ale ma este jednu chybu, je ciernobiely. Nie je ani celkom ostry, ma akoby duchov, alebo skor je iba trosku zdvojeny, je to malinko vidno na texte v menu. Ale toto by mi ani tak nevadilo, na obraze na tych kreslenych rozpravkach to nebude poznat, ale domnievam sa ze prave toto male skreslenie moze mat za nasledok stratu farby. Proste aj ked pripojim tento hruby s-video kabel priamo na dratiky monitora v opierke, tak obraz je slusny, ale stale bez farby, a stale je tam to malinke zdvojenie. Ked ale privediem signal do kabelaze medzi sedacky, tam kde je MM modul, a prezeniem ho este cez orig. kable v sedackach, tak uz je obraz pomerne skresleny a trochu nestabilny. Je to proste hodne citlive na kvalitu signalu. Neviem posudit ci to moze byt skreslenim alebo nizkou urovnou signalu. Zeby ten MM modul mal v sebe nejaky zosilovac video signalu ktorym by ho pretlacal k monitorom cez tie biedne tenucke drotiky tej dlhej kabelaze? Viem ze som v zaciatkoch z tohoto prehravaca mal farebny obraz na jednom z monitorov, vtedy som to pripajal este vzadu v kufri priamo na cinchy orig kabelaze auta, namiesto toho videa. Dnes mi toto uz nefunguje, pravdepodobne MM jednotka uz dost hodne klakla.

No a postupne som uz dospel k tymto zisteniam: monitory nakoniec pekne funguju aj bez MM jednotky, staci skutocne zapojit oranzovy a cerveny na +12, cierny na kostru. Zlty na video vstup a hnedy len na tienenie video kabla (- pol cinchu), cize netreba ho uz zvlast kostrit. Vo finale mam takto oba monitory zapojene a oba ich video vstupy spolocne priamo spojene na jeden zdroj signalu. Obraz je v pohode bez rozdielu ci je pripojeny iba na jeden alebo na oba. Preco mi to takto predtym nefungovalo doma na stole?

Takze otazka teraz znie, je mozne ze by strata farby bola sposobena nizkou urovnou signalu na vystupe z prehravaca? Alebo je to skor nekompatibilita spracovania signalu? Pomohol by tam nejaky zosilovac? Na prehravaci som presiel vsetky rezimy, ale mali minimalny dopad na kvalitu obrazu. Najlepsie mu sadol asi plny PAL 576p. Rezimy 4:3 a 16:9 nemal ziadny vplyv. V menu prehravaca chyba moznost volby RGB/CVBS, ale myslim ze vystup je RGB.

A dalsia otazka, taka hodne laicka, ak je to blbost tak to potom zmazem :). Obraz na oboch monitoroch je co sa tyka jasu a kontrastu vyborny, takze ani moc nepostradam moznost nastavenia tychto parametrov. Ale, hodilo by sa mozno trochu stlmit podsvietenie displeja. Kedze je tam samostatne napajanie pre podsvietenie (myslim ze cerveny), neslo by to nahodou stlmit znizovanim napatia? Viem ze je tam pouzita zrejme neonova vybojka, ktora bude fungovat asi na rovnakom principe ako usporna ziarivka. Cize elektronika vysokym napatim v nej zapali obluk, nasledne ho stlmi na prevadzkovu uroven. Co by sa stalo ak by som ho este reguloval v nejakom prijatelnom rozsahu? (povedzme od 10 do 12V)

A etse posledna vec, nobolo by rozumne na celkove napajanie monitorov pouzit este nejaky pulzny zdroj? Hlavne teda koli ziskaniu stabilnych 12V, pretoze po nastartovani palubne napatie vyskoci cez 14V. Neviem ako si s tymto monitory poradia. Myslim si ze to povodne napajanie cez radio mohlo byt takto nejak uz stabilizovane. Lenze radio som uz zrusil, nestalo za nic.

Diky.


15 srp 14, 0:26:41
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 21:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
Vezmu to od konce. To, že palubní síť kolísá je jasná věc a všechny zařízení na ni připojenou s tím musí počítat. Obvykle všechny zařízení dneska pracují s nižším napájením, takže ještě v těch zařízeních bývá interní stabilizovaný zdroj, a to buď spínaný, nebo lienární, takže tím bych se netrápil. Ono provozní napětí by mělo být tuším 13.8 až 14.4 při běžícím motoru, i když těch 14.4 už mi přijde dost, každopádně to záležína alternátoru a aktuálním odběru dalších spotřebičů.

Podsvit určitě regulovat jde, viz notebooky, staré taky mají na podsvit trubici a regulovat se to dá, ale jak to funguje netuším, nikdy jsem po tom nepátral. Fakt je, že dneska s LEDkama je to jednodušší, stačí PWM regulace a je vymalováno.

Co se týká video signalu, už si to uplně přesně nepamatuju, ale vím o RGB, CVBS, S-Video atd... (komponentní video). Nejčistší by mělo být RGB, další videosignály jsou pak už smíchané a je tam různě řešna synchronizace. Už je to fakt řádka let, co jsem to řešil, ale co si pamatuju, tak když jsem měl videokartu s S-Video (4pinový Mini-DIN) konektorem, tak když se to připojilo k televizi, většinou to bylo černobílé. Barevně mi to chodilo akorát na televizi JVC, která uměla pal, secam, ale i dvě normy NTSC. Pak jsem měl nějakou "černou krabičku", kde krom napájení byl na vstupu S-Video MiniDIN a na výstupu Scart, pak výstup z videokarty chodil na každé televizi barevně. Občas se to taky dalo nějak nastavit i v ovladačích karty. Tenkrát jsem myslím vypátral, že je zakopanej pes právě v té synchronizaci. Naštěstí tyhle analogové doby jsou již za námi a dnes a do budoucna se počítá s digitálním přenosem, kde tyhle problémy odpadají.

A co se týká toho I2C. Pŕedstav si, že na SCL běží 'hodiny' jako čtvercový signál. Pravidelně se tam střídá log. 0 a log. 1. Běží to na kmitočtu dejme tomu 100kHz, takže napěťová úroveň se ti tam změní 100 000 krát za vteřinu. Pak tu máš multimetr, ten bude mít D/A převodník třeba na 200Hz, protože mu to stačí i při měření střídavého napětí na 50-60Hz. Když si to nakreslíš na papír, tak ten multimetr bude měřit 500x pomaleji, takže během jeho jednoho načtení hodnoty se měřená hodnota může změnit až 500x, tak to může vyhodnotit kdoví jak. Navíc, hodinový signál na SCL nemusí být uplně přesný čtverec, ale budou tam nějaké vzestupné a sestupné nerovnosti a zákmity, takže on může třeba trefit své měření zrovna do doby, kdy se mění stav z log. 1 na log. 0 už zase nemáš tu přesnou hodnotu. Prostě na tohle musí být fakt měřák který je rychlý a nebo to fakt odečítat na osciloscopu.

A ještě něco. I2C by měla být na těch panelech živá hned po zapnutí napájení MM jednotky (při zapnutém rádiu), protože se pak dálkovým zapínají/vypínají, takě to musí žít.

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


15 srp 14, 7:39:18
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 11 srp 14, 21:53:39
Příspěvky: 9
Bydliště: ZA
Auto: Ford Galaxy mk3 2.5 V6 125 kW
Odpovědět s citací
Tak este jedno upresnenie, aby monitory bezali tak uzemnit na kostru sa okrem cierneho musi este jeden kablik. Ten zahadny desiaty sedy kablik ktory sme nevedeli nejak dobre identifikovat, je na konektore pri opierke zapojeny na 3 pin (medzi zelenym a bielym). No ale dole medzi sedackami na konektore pri MM module uz tento sivy kablik nieje, ale namiesto toho je tam cisty obnazeny vodic bez buzirky, ktory je tiez zapojeny na 3 pine (znovu medzi zelenym a bielym). Preco je dole bez buzirky a hore na opierkach uz v sivej buzirke, neviem. Bude to zrejme nejake tienenie celeho kabloveho zvazku, akurat by som cakal ze aj hore na opierke bude rovnako bez buzirky. Skoda, nenapadlo ma prepisknut ci je to fakt ten samy vodic kym som to mal este rozobrane.
Takze zapojenie dole na konektore medzi sedackami (ten 20 pinovy konektor - horny rad pinov lava opierka, spodny rad prava opierka): cerveny a oranzovy na +12V, cierny a obnazeny na kostru, zlty a hnedy na video, a monitory bezia. Biely, modry, zeleny a fialovy netreba nikam zapojit.

Obraz mam stale ciernobiely, trochu mylne som sa predtym vyjadril o tych kabloch a videosignaloch. Na prehravaci mam vystup iba video cinch ktory priamo pripajam na zlty a hnedy. Cize nemam tam to 4-pinove s-video. Takisto kabel na prenos videa pouzivam zlty cinch na oboch stranach. Co za signal v tom cinchu mam neviem, je to asi nejake to kompozitne video ?!? Ale z akych zloziek je poskladane, hlavne farba, neviem. V menu prehravaca ani nemam nmoznost volby RGB/CVBS (pritom v manuali naznacena je :) ), ale to asi ani nema zmysel pokial to nema SCART, pretoze myslim si ze RGB signal by mal byt vedeny 3 samostatnymi vodicmi, kazdy pre jednu farebnu zlozku farby a k tomu 4-ty vodic na synchronizaciu. Takze zrejme v mojom pripade vystup bude asi typu CVBS (kompozit), akurat neviem ci aj pri totmo type video vystupu byvaju viacere sposoby modulovania farebnej zlozky. Myslim si ze prave ten zdvojeny obraze ktory tam vidim ma na svedomi prave ta nerozkodovana farebna zlozka. Ze by to bolo skreslenim signalu, alebo nizkou urovnou, alebo nekompatibilitou modulacie ? Ale nepomohlo mi ani ked som video priviedol tym hrubym kablom priamo na konektor opierky, takze skreslenie by som mozno aj vylucil.

Mam tam este HDMI vystup, mozno by existoval nejaky dekoder HDMI na CVBS, ale toto sa mi tam uz bastlit moc nechce. Skor nieco vymysliet ako napravit ten existujuci cinchovy vystup aby to tie monitorky zmakli vo farbe.


17 srp 14, 11:11:18
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 21:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
prevpdnik z HDMI na analog je, ale stoji densou raketu, vubec nema smysl o nem jakkoli uvazovat.

Kdyz zapojis puvodni video, obraz je barevne? Jinak ja tam mel posledne pripojenou nokii n900 a obraz byl barevnej.

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


17 srp 14, 12:20:16
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 21:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
Dneska mi z Číny dorazil další media player. Je menší než ten původní a má podporu více formátů. Nevýhoda je debilní napájení 5.2V, ale to se dá řešit dalším DC-DC měničem (ještě jich pár mám). Po připojení do auta a přepnutí vstupu na AUX přehrávač naběhl normálně barevně. A co mi to přišlo?

http://www.ebay.com/itm/NEW-HD-1080P-USB-External-Mini-Media-Player-HDMI-VGA-Optical-USB-Port-Black-Hot-/171645575610

DC-DC měniče co používám:
http://www.ebay.com/itm/10Pcs-Output-1-23V-30V-DC-DC-Buck-Converter-Step-Down-Module-LM2596-Power-Supply-/321476590939

A i když číňan píše, že pošle správný (EU )napájecí adaptér, tak mi přišel čínskej. Uštíp jsem z něho tedy kabel s konektorem a připojil na ten DC-DC měnič. O starost mí se sháněním DC napájecího konektoru, který je nezvykle malý.

Ale celkově za ~700kč je to paráda. Potěší i VGA a HDMI konektory.

EDIT: Zdroj sice dává 5.2V, ale na štítku přehrávače je 5V. Nedalo mi to a kuchnul jsem ho. Napájení jde z napájecího konektoru ROVNOU na USB konektor (není tam ani žádná dioda), dále je tam pak DC-DC na 3.3V a další pomocná napětí. Takže k napájení stačí klasicky 5V!

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


10 úno 15, 12:25:07
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 23 zář 10, 19:23:40
Příspěvky: 155
Bydliště: Praha
Auto: Ford Galaxy III 1.8 TDCi 92 kW r.v.2009
Odpovědět s citací
Ahoj,vrtám se znovu v těch lcd panelech,nevíte někdo,jaké napětí má být na přívodních kabelech do těch monitorů? Pro upřesnění dole na jednotce mezi sedačkami je vše správně,12V z baterie,12V od klíčku,zem, ale výstup na monitory všechna uzemnění jsou připojená,5V na ir čidlo je správně ale napájení a podsvícení lcd je pouze 1V místo 12V.Jde mi o to,zda podsvícení a napájení lcd se aktivuje až po zapnutí lcd dálkou,nebo má být stále aktivní.Díky.


16 bře 17, 4:53:38
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na: