Logo
Právě je 22 říj 18, 20:51:21

E-shop http://www.autodiagnostika.jantolak.sk/




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Diagnostika 
Autor Zpráva
Uživatel

Registrován: 30 dub 12, 11:57:21
Příspěvky: 6
Auto: Ford Galaxy III 2.0 TDCi 103 kW r.v.2008
Odpovědět s citací
Tak první pokusy s upraveným kabelem a elmconfig - funguje čtení na obou sběrnicích, paměť závad - čtení i mazání. Nastavování jednotlivých parametrů komfortu jsem ještě nezkoušel(automatické svícení, zamykání apod.).Dále vyzkoušeno s Forscan - funguje, program si sám řekne když chce přepnout mez sběrnicemi. Návody na úpravu kabelu http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=68&t=34725 a http://www.jamessimpson.co.uk/elmconfig-enable-ford-ecu-functions/
Forscan http://forscan.org/home.html


30 zář 13, 19:47:39
Profil
Uživatel

Registrován: 30 dub 12, 11:57:21
Příspěvky: 6
Auto: Ford Galaxy III 2.0 TDCi 103 kW r.v.2008
Odpovědět s citací
Tak první krůčky s nastavováním vyzkoušeny - konkrétně zapnutí stálého svícení - zadařilo se až bude čas tak to zkusím prozkoumat víc. Celkové náklady cca 200 Kč.


10 říj 13, 9:34:33
Profil
Uživatel

Registrován: 03 srp 13, 22:14:47
Příspěvky: 450
Bydliště: Rovensko pod Troskami
Auto: Ford Galaxy III 2.0 TDCi 103 kW Ghia
Odpovědět s citací
Ahoj kamarádi co říkáte na tento kabel??Byl mi doporučen právě na můj :smt1133: Díky za rady

http://www.levnealarmy.cz/eshop/autodia ... -obd2.html


24 lis 14, 15:59:21
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 22:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
Tohle je jen OBD-II kabel, nic moc od toho nečekej. Pokud chceš něco víc, tak se poívej na http://forum.fordiag.cz/index.php. Kabel je asi za 2 litry, software v češtině (dělá to čech), aktualizace zdarma.

Kabel funguje v režimu ELM-327 pro použití s libovolným SW pro ELM-327 a nebo v režimu pro SW Fordiag. Když jsem to před asi rokem procházel, tak to umělo (byť přez redukce) diagnostiku počínaje Fordy co jinak chyby jen vyblykávají až po aktuální modely. Navíc to není jen diagnostika na čtení chyb, což dělá kabel s ELM-327, ale umí to i nastavovat a aktivovat / deaktivovat různé funkce, za které si jinak musíš docela dost připácet u dealera. Dá se říct, že je to něco jako HEX-CAN kabel s VCDS u koncernu VW. Takže ta investovaná cena se fakt vyplatí.

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


24 lis 14, 17:42:36
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 03 srp 13, 22:14:47
Příspěvky: 450
Bydliště: Rovensko pod Troskami
Auto: Ford Galaxy III 2.0 TDCi 103 kW Ghia
Odpovědět s citací
Díky a já už se radoval :)
Koukal jsem na fordiag,máš pravdu cena 2100,- komplet CZ a aktualizace softu.To je dobrý


25 lis 14, 8:31:22
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 22:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
Na Fordy existuje i diagnostika z číny, něco jako http://eud.dx.com/product/ford-vcm-obd-844116397, nicméně já osobně bych šel do Fordiag.

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


25 lis 14, 11:16:53
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 03 srp 13, 22:14:47
Příspěvky: 450
Bydliště: Rovensko pod Troskami
Auto: Ford Galaxy III 2.0 TDCi 103 kW Ghia
Odpovědět s citací
Tak k tomu bych neměl nějak důvěru.


25 lis 14, 15:28:53
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 22:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
a k tomu z http://www.levnealarmy.cz/eshop/autodia%20...%20-obd2.html by jsi důvěru měl? Ten taky je 100% z číny :-D

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


25 lis 14, 16:27:51
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 03 srp 13, 22:14:47
Příspěvky: 450
Bydliště: Rovensko pod Troskami
Auto: Ford Galaxy III 2.0 TDCi 103 kW Ghia
Odpovědět s citací
Když jak říkám,mi to poradili,chtěli mě opít rohlíkem.

Prosím tě a toto bys okomentoval jak??VVím že to je nejspíše taky Čína,ale zase myslím,že nač kupovat nějakou za 2 litry,jestli to tedy udělá stejnou službu.Díky za reakci
viewtopic.php?f=2&t=5493#p109000


Naposledy upravil Hugo dne 24 led 18, 9:29:59, celkově upraveno 1



25 lis 14, 19:19:56
Profil
Uživatel

Registrován: 01 bře 15, 13:51:57
Příspěvky: 11
Auto: Ford Galaxy III 2.0 TDCi 103 kW
Odpovědět s citací
Zdravim, mate nekdo zkusenosti s pravdivosti dat ziskanych z neoriginalni diagnostiky oproti originalni? Respektive autorizovany servis vs "delam vaechno mozny". Bracha s tim jednou prave mel problem, tak se chci zeptat, jestli nema nekdo obdobny zkusenosti. Typek mu tvrdil, ze ma v pr.. li pul motoru, tak zajel do origo citroenu a tam mu rekli lambda a byl klid. Milos


05 dub 15, 21:32:48
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25 lis 12, 22:13:31
Příspěvky: 1395
Bydliště: Bílina, North Bohemia
Auto: Ford Galaxy II 2.8 V6 150 kW
Odpovědět s citací
Asi takhle. Pokud vývojář(i) neoriginální diagnostiky mají informace, jak interpretovt pěčtené informace ze sběrnice vozidla, tak originální i neoriginální diagnostika bude vracet stejné hodnoty. Nevím z hlavy jak je to u Forda, ale třeba koncernová diagnostika pro VW má přímo v komunikačním protokolu i něco jako nápovědu, co zrovna daná informace znamená, resp. jak se jmenuje. něco ve smyslu, že když přečtu např CoolWatTemp(86), že je to asi teplota chladící kapaliny co má 86 stupňů a že to rozhodně nebude třeba délka otevření vstřikovacího ventilu. Takže pokud vývojář ví, která zkratka patří k jaké hodnotě a funkci, tak je to v pohodě. Takže pokud tohle mají ošéfované, tak se ti určitě nemůže stát, že budeš číst např. tu teplotu chladící kapaliny a origo diagnostika ti ukáže 86 stupňů a neorigo třeba jen 71.

Druhá věc je pak vývoj v čase, kdy se objevují nové modely vozidel, s novější verzí elektroniky a když se prostě Ford rozhodne daný název funkce přestat používat a přejmenuje ji, nebo jí nahradí funkcí jinou, případně i změní význam a vývojář diagnostiky tohle nezaregistruje, tak pak ti to teoreticky i může lhát, ale to mi přijde jako sci-fi scénář.

A už jen proto, bych si na Forda koupil právě Fordiag, protože vývojář je čech, na podněty reaguje v rozumném čase a máš tak vlastně dobrou tech. podporu. Nevýhoda je, když se s vývojářem něco stane, nebo ho to přestane bavit...

Je fakt, že Fordiag je o dost dražší, než kabel z aliexpressu, ale zase si říkám, pokud někdo něco dělá, snaží se to dělat dobře, investoval do toho mraky času, navíc je to čech, tak proč tu jeho práci neocenit tím, že si to u néj koupím. Co udělá číňan? Vezme kabel, okopíruje, okopíruje CD se softem a hotovo. A ten kdo to vymyslel, tak z toho má prd, pak se na to vykašle, číňan nebude mít taky co prodávat a my budeme muset jezdit do autorizovaného servisu.

_________________
Vyměním ojetého pionýra za nejetou pionýrku.

Ford Galaxy Ghia 2001 V6 150kW Tiptronic, LPG Tartarini Seq, nezávislé topení B5W-SC s EasyStart R+
Líitám jak utrženej ze řetězu, podle toho to taky vypadá: Obrázek LPG


05 dub 15, 22:44:24
Profil Zobrazit autorovy stránky
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 03 lis 07, 17:47:59
Příspěvky: 12969
Bydliště: Pardubicko
Auto: Ford Galaxy III 2.0 TDCi 103 kW r.v.2012
Odpovědět s citací
Mám FoCom, je taky v češtině, pravidelné aktualizace. Je, ale mnohem drahší. :-D
Ještě mám ForScan, ten jsem pouze jednou načetl. FoCom mě příjde uživatelsky přívětivější. smt024

_________________
Ford Galaxy 2.0 TDCi 103 kW Titánium r.v.08/2012
Seat Alhambra Vigo 1.9 TDI PD 110 kW r.v.12/2005 chip by alpiners2 141 kW


03 lis 17, 20:21:51
Profil Zobrazit autorovy stránky
Uživatel

Registrován: 04 led 18, 16:46:15
Příspěvky: 1
Auto: Ford Galaxy III 2.2 TDCi 129 kW
Odpovědět s citací
Mám konkrétně tento upravený ELM327 (nechtěl jsem dělat sám):
https://www.ebay.com/itm/ELM327-USB-FTD ... Sw1XdUWo-5

Funguje s Forscan a ELM config - i na specifické Ford závady. Zatím úspěšně diagnostikovány a opraveny parkovací senzory, směrovka v zrcátku (kupodivu jsem si všiml jen v diagnostice a byla to pravda), zjištěna občasná chyba startu naftového přihřívání, pokus o zjištění chyby klimatizace při poruše (tam Fordiag zobrazoval jeden údaj blbě - konstantní nesmyslná teplota výměníku, orig. diagnostika v servise to ale viděla jinak a nakonec to bylo malým tlakem, který ale diag. neukazuje). Chystám se přes ElmConfig nastavit manuální spínání nezávislého topení vedle příhřevu.

Prohlížel jsem i další a hodnoty a odhadem asi odpovídají realitě, mažu tím i chyby. Tedy 100% bych na Forscan ze zkušenosti nespoléhal, ale leccos to vyřeší. Na autě udržuju sám jen drobnosti, ostatní řeším v servise. Pro tento účel to vyhovuje.


04 led 18, 18:42:24
Profil
Uživatel

Registrován: 11 črc 17, 22:34:34
Příspěvky: 47
Bydliště: Nový Jičín
Auto: Ford Galaxy III 2.0 TDCi 103 kW
Odpovědět s citací
já mám fordiag... vyhrál u mne kvůli české podpoře, aktualizacím, kabel funguje i s elmconfigem... na čtení závad, hodnot a spuštění statické regenerace dpf mi bohatě stačí.
Navíc raději podpořím českého šikulu než čínské copyrighty


23 led 18, 22:01:18
Profil
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 04 črc 17, 14:51:45
Příspěvky: 57
Bydliště: ValMez
Auto: Ford Galaxy III 2.2 TDCi 129 kW r.v.2008
Odpovědět s citací
ahojte, mám diagnostiku Fordiag + Forscan (v ntb i v mobilu) a chtěl bych se zeptat zda jde nastavit s touto kombinací automatické zapínaní parkovacích čidel při snížení rychlosti na určitou hodnotu, např. pod 15-20km/hod. Hodilo by se to většinou když přijíždím na parkovací místo tak automaticky se zpomalením na určitou hodnotu rychlosti se automaticky zapnou.
V tuto chvíli se senzory akorát samy vypínají při zrychlení nad určitou rychlost.
Díky za tip


05 čer 18, 18:09:54
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na: